Scandal Bacalbașa-Bichineț. IPP cere sancționarea deputaților

Nicolae Bacalbașa
Nicolae Bacalbașa

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Biroului permanent al Camerei Deputaţilor declanşarea procedurii de sancţionare a deputaţilor Nicolae Bacalbaşa şi Corneliu Bichineţ pentru că au proferat "o serie de jigniri" la adresa unor colegi folosind inclusiv "cuvinte şi gesturi obscene" de la tribună. 

 IPP precizează că a constatat o creştere a numărului situaţiilor în care, de la tribuna Camerei Deputaţilor, au loc o serie de discursuri 'în afara oricărei urme de civilitate. 

"Credibilitatea Parlamentului României pare că se degradează de la un mandat la altul, în opinia noastră o parte a explicaţiei ţinând şi de lipsa de reacţie a conducerii Camerei Deputaţilor, a preşedinţilor de şedinţă în mod special, prin inacţiunea lor aceştia încurajând tacit această degradare a discursului parlamentar. În acest sens, IPP solicită cu toată politeţea, dar şi fermitatea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor declanşarea procedurii de sancţionare a deputatului Nicolae Bacalbaşa din Circumscripţia electorală Galaţi, respectiv a deputatului Corneliu Bichineţ din Circumscripţia Electorală Vaslui. În şedinţa de plen din ziua de 9 mai 2017, aceştia au proferat o serie de jigniri la adresa unor colegi folosind inclusiv cuvinte şi gesturi obscene de la tribună", se arată în comunicat. 

Sursa citată precizează că solicitarea cuprinsă în comunicat va fi transmisă şi în mod oficial conducerii Camerei Deputaţilor. 

"Dincolo de reacţiile dezaprobatoare ale unor parlamentari, IPP consideră că trebuie activate prevederile Regulamentelor Camerelor prin sesizări înregistrate în mod oficial cu privire la orice senator sau deputat care nu înţelege ce înseamnă o demnitate publică. Acestea fiind pârghiile pe care le poate folosi un ONG, rămâne la latitudinea votanţilor să decidă în consecinţă cu privire la alegerea celor pe care îi trimit în Parlament pentru a îi reprezenta", se conchide în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel