Satu Mare: Hotelul Dacia, aflat în paragină de peste 10 ani, va redeveni hotel de 4 stele

Clădirea hotelului Dacia, monument istoric simbol al oraşului Satu Mare, aflată în paragină de circa 10 ani, va redeveni hotel de patru stele, actualul proprietar afirmând că este în demarare o procedură de achiziţie a unei firme de arhitecţi care să planifice reabilitarea, a declarat vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Zamfir Danciu.

,,Actualul proprietar a executat şi execută în continuare lucrări de conservare a monumentului, făcând eforturi în a opri apele pluviale să pătrundă în imobil. Avem o colaborare şi o comunicare permanentă cu conducerea SC Dacia SA. Hotelul va avea patru stele, vor fi 66 de camere, inclusiv în mansardă, a spus Zamfir Danciu.

Potrivit acestuia proprietarul a demarat cu o firmă de avocatură procedurile pentru a angaja o firmă de arhitecţi pentru a planifica reabilitarea şi dezvoltarea imobilului. Clădirea hotelului Dacia este realizată în stil secession şi este una dintre cele mai frumoase clădiri din Transilvania. A fost ridicată pe locul vechii primării a oraşului în anul 1901, iar proiectul construcţiei a fost premiat în 1902 la bienala de la Viena, pentru cel frumos mai hotel din acea vreme.

După preluarea hotelului de către firma omului de afaceri Vasile Ţânţaş, a început reabilitarea ansamblului, valoarea investiţiei fiind estimată la 10 milioane de euro. S-au efectuat lucrări de redimensionare şi recompartimentare, însă în toamna anului 2010 lucrările au fost oprite, din lipsă de resurse financiare, faţada acestuia degradându-se foarte mult. În vara acestui an, clădirea a fost vândută unei firme din Ungaria.

Sursa: AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel