Satu Mare: Peste 600 de copii au participat la atelierele Taberei de creaţie de la Muzeul în Aer Liber

Circa 640 de copii au trecut pragul Muzeului în Aer Liber al Ţării Oaşului în această lună, participând la atelierele organizate în cadrul Taberei de Creaţie 'Pe uliţele satului...', în Festivalul Zestrea Oaşului, informează organizatorii, luni, printr-un comunicat de presă.

'Circa 640 de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, au trecut pragul Muzeului în Aer Liber al Ţării Oaşului în cursul acestei luni, participând la atelierele organizate în cadrul Taberei de Creaţie 'Pe uliţele satului...', sub egida Festivalului Zestrea Oaşului. Zilnic, începând cu 29 iulie, la atelierele meşteşugăreşti şi de creaţie au participat între 100 şi 150 de copii, de acasă şi din diaspora, dar şi grupe din municipiul Satu Mare, care sub îndrumarea meşterilor populari s-au iniţiat în meşteşuguri oarecum uitate, au descoperit lectura şi multe jocuri interactive, s-au familiarizat cu muzica şi dansul din Ţara Oaşului, au pătruns în tainele artelor plastice şi au învăţat tehnici de acordare de prim-ajutor. În total, numărul persoanelor care au trecut pragul Muzeului în Aer Liber în această perioadă a fost de 1.133', precizează sursa citată.

De cea mai mare participare s-a bucurat piesa de teatru 'Apolodor - un pinguin călător', în interpretarea inedită a Trupei Ararat, eveniment la care au fost prezente circa 300 de persoane - copii, părinţi şi bunici. Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că atelierele au constituit un punct de atracţie inedit în fiecare zi atât pentru copiii negreşteni de acasă, cât şi pentru cei veniţi din diaspora în această perioadă. 'Atelierele diversificate în fiecare zi au oferit şansa fiecărui copil să participe, iar scopul de a apropia copiii din Negreşti-Oaş de cei din diaspora, întorşi în această perioadă acasă, a fost atins. Au fost acţiuni interactive, atractive şi educative la care copiii şi părinţii au răspuns pozitiv', a declarat Aurelia Fedorca. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş şi Muzeul Ţării Oaşului, în parteneriat cu Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Negreşti-Oaş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel