Satelitul israelian Amos-17, lansat cu succes cu o rachetă Falcon 9 a SpaceX

Un satelit de comunicaţii israelian a fost lansat cu succes din Florida, a anunţat miercuri Spacecom, compania operatoare, citată de agenţia Xinhua.

O rachetă Falcon 9 a SpaceX a lansat în spaţiu satelitul Amos-17, miercuri, de la Centrul spaţial Cape Canaveral din Florida, a declarat Spacecom într-un comunicat.

Amos-17 a fost plasat la 33 de minute după ce racheta s-a desprins de rampa de lansare, a indicat Sapcecom. 

Satelitul menţine un contact constant cu staţia de la sol şi şi-a început călătoria de trei săptămâni spre orbita desemnată.

La sosirea sa pe orbită, o serie de verificări care va dura trei luni va începe înainte ca satelitul să devină operaţional.

Satelitul în valoare de 250 de milioane de dolari americani va furniza servicii de comunicaţii în Africa, Orientul Mijlociu şi Europa în următorii 15 ani.

Ministrul israelian al Comunicaţiilor, David Amsalem, a salutat lansarea reuşită, pe care a descris-o drept o mândrie israeliană.

"Consolidează poziţia internaţională a Israelului în domeniul sateliţilor de comunicaţii", a scris oficialul într-un mesaj publicat pe Facebook.

În 2016, Spacecom a pierdut satelitul Amos-6 după ce o rachetă SpaceX Falcon 9 a explodat pe rampa de lansare, aminteşte Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel