Sate din România, înghițite de cenușă

Mii de oameni din Mehedinți trăiesc o adevărată dramă. Un nor de cenușă, de la Termocentrala Halânga, face aerul irespirabil.

Adierile de vânt au răspândit un nor de cenușă pe o suprafață de kilometri întregi. Satele din apropierea Termocentralei Halânga din Mehedinți sunt de-a dreptul înghițite de norul negru. Oamenii se plâng că nu este prima dată când se întâmplă să fie acoperiți cu cenușă, iar totul a început din momentul în care termocentrala a intrat în faliment.

 Milioane de euro s-au făcut...cenușă

Oamenii din zonă susțin că au fost cheltuite miloane de euro pentru a opri poluarea însă lucrările au rămas nefinalizate.

Lucrările au fost efectuate de firma celebrului Geogică Cornu, regele asfaltului din Banat. Reprezentaţii gărzii de mediu spun că nu au pe cine să sancţioneze, pentru că termocentrala este în faliment.Instalaţia de oprire a polurării a fost licitată iniţial la 160 de milioane de lei, dar în trei ani preţul ei s-a dublat. După ce s-au cheltuit peste 340 de milioane de lei, fără să fie terminată, lucrarea a fost abandonată, conform Romaniatv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel