Sassoli, scrisoare către Ursula von der Leyen, după respingerea Rovanei Plumb

Ursula
Ursula

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a trimis trimis luni preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cele două scrisori privitoare la decizia Comisiei Afaceri Juridice (JURI) a PE de a-i refuza pe cei doi comisari desemnaţi ai României şi Ungariei din cauza unor conflicte de interese, informează un comunicat al PE.

"Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a trimis astăzi două scrisori preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o informa că Comisia JURI a PE a votat să-i declare pe comisarii desemnaţi Laszlo Trocsanyi şi Rovana Plumb incapabili să-şi exercite funcţiile, din cauza unor conflicte de interese descoperite în urma examinării declaraţiilor lor de interese financiare", afirmă Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt al PE, în comunicatul citat.

"Până când preşedinta aleasă Von der Leyen va comunica Parlamentului următorii paşi pe care intenţionează să-i facă, audierile comisarilor desemnaţi din România şi Ungaria vor fi suspendate", mai precizează el.

Un purtător de cuvânt al Ursulei von der Leyen a declarat anterior că noua preşedintă a CE nu a primit încă scrisorile oficiale din partea preşedintelui PE privind respingerea celor doi candidaţi de către Comisia JURI.

Ursula a cerut înlocuirea



Între timp, relatează DPA, preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni înlocuirea rapidă a candidaţilor României şi Ungariei, după ce nominalizaţii celor două ţări pentru postul de comisar european au fost respinşi de comisia JURI.

Convorbirile preliminare cu guvernele de la Bucureşti şi Budapesta pentru avansarea unor noi nume au început deja, potrivit purtătorului de cuvânt al Ursulei von der Leyen.

Acesta a confirmat şi faptul că Ungaria a propus deja un nou candidat pentru echipa sa, în persoana ambasadorului la UE Oliver Varhelyi, iar varianta este evaluată în prezent de Ursula von der Leyen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel