Șase morţi, după ce o mașină a lovit un grup de pietoni, în China

O maşină a intrat în viteză într-un grup de  pietoni, făcând cel puțin 13 victime.

Un şofer a intrat vineri intenţionat cu maşina în mulţime într-un oraş din centrul Chinei, omorând şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie, a anunţat televiziunea naţională, relatează AFP. Atacul s-a produs în jurul orei 06.00 (joi, 22.00 GMT) în localitatea Zaoyang din provincia Hubei, a precizat postul CCTV pe reţele sociale. Alte şapte persoane rănite au fost internate în spital, a adăugat sursa, fără să ofere vreun detaliu despre eventualul motiv al şoferului.

În noiembrie, două evenimente similare au avut loc în China. Într-un sat din provincia Sichuan (sud-vest), un şofer a lovit mai mulţi pietoni dintr-un motiv necunoscut, omorând şapte dintre aceştia. Cu cinci zile mai devreme, un şofer a intrat cu maşina într-un grup de elevi, în provincia Liaoning (nord-est), făcând cinci morţi şi 19 răniţi. Individul, un şomer în vârstă de 29 de ani, şi-a ales victimele 'la întâmplare' după o dispută cu soţia, potrivit presei oficiale. În septembrie, un bărbat în vârstă de vreo 40 de ani descris de poliţie ca 'un răzbunător recidivist', înarmat cu mai multe cuţite, a intrat cu o maşină de teren într-o piaţă publică din provincia Hunan (centru), omorând 11 persoane şi rănind alte 44. Individul a fost arestat.

În 2013, doi turişti au fost ucişi în Piaţa Tiananmen din Beijing atunci când un autovehicul a lovit mulţimea de pe trotuar înainte de a lua foc. Autorităţile au imputat acest atentat, în care trei atacatori şi-au pierdut viaţa, separatiştilor etniei musulmane uigure, veniţi din provincia Xinjiang, în nord-vestul ţării, reaminteşte AFP.

Citește și:

China. Pod suspendat la 350 de metri înălţime

Cristiano Ronaldo, protejat de Juventus. Au renunțat la un turneu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel