Şase balene negre, găsite moarte în Golful St. Lawrence din Canada

Şase balene negre, o specie de mamifer marin pe cale de dispariţie, au fost găsite moarte în Golful St. Lawrence din estul Canadei de la începutul lunii iunie, au anunţat joi autorităţile canadiene, citate de AFP.

În urma acestor decese, primele din vara anului 2017, Ministerul canadian al Transporturilor a redus viteza traficului maritim în aceste ape cu trafic intens la 10 noduri (19 km/h) şi a interzis pescuitul comercial într-o zonă de 16.000 kilometri pătraţi.

Carcasele balenelor negre care pluteau în derivă au fost observate în timpul unor zboruri de supraveghere, au declarat oficiali din Ministerul Pescuitului şi Oceanelor.

Două dintre ele au fost aduse la ţărm şi au fost efectuate necropsii. Prima carcasă era cea a unei femele de 40 de ani care a murit în urma unei coliziuni cu o navă, au precizat sursele citate.

Cea de-a doua carcasă era cea a unui mascul în vârstă de nouă ani. În acest caz nu au putut fi stabilite circumstanţele morţii.

Ultima carcasă a fost observată joi plutind în derivă în timpul unei zbor de supraveghere în largul Peninsulei Gaspe, la sud-vest de Golful St. Lawrence. "Analizăm diferite opţiuni pentru recuperarea sa şi pentru necropsie", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Pescuitului şi Oceanelor.

În urma acestor decese, populaţia balenelor negre din lume a ajuns la 412, au declarat autorităţile canadiene, care au identificat şapte balene născute în acest an. În această regiune din estul Canadei trăieşte aproximativ un sfert din populaţia acestor mamifere marine pe cale de dispariţie.

O balenă neagră, sau Eubalaena glacialis din Atlanticul de Nord, poate atinge 18 metri lungime şi poate trăi în medie 75 de ani.

Activitatea umană este principala cauză a mortalităţii în rândul acestei specii incluse de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) pe lista vieţuitoarelor pe cale de dispariţie, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel