Sarea de mare, beneficii deosebite pentru sănătate

Sarea de mare este un produs natural, nerafinat, care poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. 

Sarea de mare produsă prin evaporarea apei din mare sau din ocean este nu doar o alternativă la sarea rafinată, ci și un produs ce poate fi inclus într-un stil de viață sănătos. 

Sarea de mare iese în evidență datorită conținutului său ridicat de minerale esențiale. De îndată ce sunt absorbite de organism, acestea oferă o mare varietate de beneficii, potrivit site-ului amelioretasante.com.

Desigur, nu este indicat consumul în exces de sare de mare. În caz contrar, riscăm să experimentăm efecte secundare nedorite.

Iată o serie de beneficii deosebite pe care le poate avea sarea de mare.

1. Sarea de mare întărește imunitatea

Mineralele și alți nutrienți din sarea de mare sunt utili pentru a stimula producția de anticorpi la nivelul sistemului imunitar. Consumată în doze moderate, sarea de mare contribuie la prevenirea răcelilor, gripei și altor infecții virale care amenință organismul.

2. Sarea de mare are efect alcalin

Sarea de mare susține alcalinizarea corpului. Acest beneficiu se datorează faptului că ea nu a fost expusă temperaturilor ridicate în timpul procesării, iar proprietățile sale nutritive nu au fost alterate. Totodată, mineralele esențiale din sarea de mare contribuie la reglarea pH-ului, stimulând eliminarea toxinelor și a compușilor acizi.

3. Sarea de mare ține în frâu astmul

Având un efect antiinflamator și calmant, sarea de mare constituie o soluție naturală împotriva inflamațiilor respiratorii. Efectul său ușor expectorant reduce producția de mucus, prevenind obstrucționarea căilor respiratorii. Concret, sarea de mare este foarte benefică pentru pacienții care suferă de astm, pentru că ameliorează dificultățile de respirație. Nu întâmplător aerosolii marini sunt recomandați acestor pacienți. 

4. Sarea de mare protejează inima

Diluând o jumătate de linguriță de sare de mare în apă caldă, obții un remediu naturist care poate ține sub control colesterolul și tensiunea arterială. Deși sarea de bucătărie este contraindicată persoanelor hipertensive, acestea pot consuma doze mici de sare de mare fără a experimenta probleme. Conținutul ridicat de minerale esențiale al sării de mare reduce riscul de ateroscleroză, infarct sau accident vascular cerebral.

5. Sarea de mare ameliorează durerile musculare

Sarea de mare este bogată în potasiu și magneziu, două minerale esențiale pentru ca mușchii să funcționeze corect. Acești compuși reduc tensiunea, în special pe cea rezultată în urma activităților sportive sau solicitante. Mai mult, potasiul și magneziul reglează nivelul electroliților, care poate fi destabilizat din cauza pierderii de fluide. 

6. Sarea de mare luptă împotriva depresiei

Datorită proprietăților sale, acest ingredient natural menține nivelul de melatonină și serotonină din creier, două substanțe chimice asociate bunăstării. După ce o ingerezi, sarea de mare inhibă producția cortizolului, reducând stresul și anxietatea.

7. Sarea de mare îmbunătățește digestia

Clorura din componența sării de mare stimulează producția de acizi naturali, optimizând digestia carbohidraților și a proteinelor. Absorbția acestei substanțe crește prezența enzimelor digestive și a bacteriilor sănătoase, ce colaborează pentru a asigura eliminarea toxinelor și absorbția nutrienților.

8. Sarea de mare susține funcționarea creierului

Mineralele esențiale conținute de sarea de mare sunt foarte benefice în ceea ce privește funcția cerebrală. Pe măsură ce sunt absorbite de corp, acestea îmbunătățesc procesul de comunicare al celulelor cerebrale, ceea ce este esențial pentru a îmbunătăți concentrarea și memoria.

SFAT

Nu uita că sarea de mare trebuie consumată în cantități moderate pentru a profita de beneficiile enumerate mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel