Urmărește emisiunea live


Sărbători 2017: Pensiuni Bran-Moieciu, grad de ocupare

Pensiunile din zona Bran-Moieciu sunt ocupate în proporţie de 60% de Crăciun şi 90% de Revelion.

Pensiunile din zona Bran Moieciu sunt ocupate în proporţie de 60% pentru sărbătorile de Crăciun şi 90% pentru Revelionul 2018, potrivit reprezentanţilor filialei ANTREC Braşov.

"De obicei, la Crăciun cam acesta este gradul de ocupare având în vedere că oamenii petrec această sărbătoare în familie. Pentru cei care au rezervat locuri în această perioadă, pregătirile sunt în toi. Preparatele specifice Crăciunului nu vor lipsi de pe mesele turiştilor, dar pensiunile au pregătit şi surprize. Unii turişti au cerut ca porcul să fie sacrificat în prezenţa lor pentru a putea participa la pregătirea bucatelor tradiţionale. Plimbările cu sania, focul de tabără, participarea la diverse evenimente de prezentare a tradiţiilor zonei, sunt câteva elemente pregătite de gazde pentru turişti", a precizat, pentru Agerpres, preşedintele filialei ANTREC Braşov, Maria Stoian.

Pentru petrecerea Revelionului 2018, locurile în pensiunile din zonă sunt rezervate în proporţie de 90%. În fiecare an, pensiunile din Bran-Moieciu-Fundata-Râşnov sunt foarte căutate de turişti. Pachetele de servicii pentru patru zile costă 250 de lei de persoană cazarea, la care se adaugă 350 de lei de persoană pentru mesele servite. Băutura nu intră în costuri, a mai spus sursa citată.

Sărbători la Bran

Turiştii care ajung în Bran au la dispoziţie pârtia de schi la Zănoaga, în zona Poarta, la o distanţă de 4 km de Castelul Bran, unde se ajunge pe drum asfaltat. Pârtia de schi de nivel mediu are o lungime de 850 de metri şi o diferenţă de nivel de 145 de metri. Este dotată cu instalaţie de nocturnă, instalaţie de produs zăpadă artificială şi instalaţie de teleschi. Lângă pârtia de schi este şi una pentru săniuţe. La baza pârtiei sunt mai multe spaţii unde se pot servi băuturi calde şi se pot închiria sănii şi schiuri. O sanie poate fi închiriată cu 20 de lei/zi, iar schiurile cu 30 de lei/zi. Un centru de prim ajutor funcţionează la baza pârtiei.

Sărbători la Poiana Braşov

La Poiana Braşov, locurile de cazare în hotelurile mari din staţiune sunt ocupate în proporţie de 100%, dar locuri se mai găsesc în hotelurile mici, în pensiuni şi vile. Deocamdată se schiază în condiţii bune pe pârtiile Domeniului schiabil şi este posibil ca stratul de zăpadă să se menţină atât de Crăciun, cât şi de Revelion, datorită temperaturilor scăzute, a precizat, pentru Agerpres, Nora Dudiţă de la Asociaţia de Promovare a Turismului din Poiana Braşov.

Sărbători la Predeal

La Predeal, se mai găsesc puţine locuri în pensiunile din staţiune, în hoteluri fiind rezervate în proporţie de 100%. Deschiderea oficială a sezonului de schi va avea loc în seara zilei de 29 decembrie, pe pârtia Clăbucet, a afirmat, pentru Agerpres, Cătălin Câmpeanu, de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel