Şapte morţi şi cinci răniţi într-o explozie la o uzină chimică

Alexandru Ichim / 31 Martie 2019 / 16:20
Foto. Arhivă
Foto. Arhivă

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite, duminică, într-o explozie produsă la o uzină de componente electronice.

Explozia a avut loc în estul Chinei, au declarat autorităţile locale, relatează AFP. Accidentul s-a produs când un container folosit pentru a stoca deşeuri metalice a luat foc în afara clădirilor acestei uzine din Kunshan, în provincia Jiangsu, a anunţat guvernul local pe la reţeaua socială WeChat.

"Cauza accidentului survenit în afara Kunshan Waffer Technology Corp. este în curs de investigare'', se arată în comunicat.

Acest accident a avut loc la o săptămână după explozia unei uzine chimice la Yangcheng, în aceeaşi provincie, care s-a soldat cu 78 de morţi, una dintre cele mai grave dezastre industriale produse în China, în ultimii ani.

Guvernul a ordonat luni autorităţilor regionale să deschidă "investigaţii complete" la companiile care fabrică sau stochează compuşi necesari nitrării - o reacţie dintre cele mai frecvente şi periculoase din chimia industrială.

 

Vezi și: 

Anunț important înainte de Paște. Budăi: Sunt diferențe mari de bani

Leş: Industria de apărare este la pământ. Dacă ajungi la război...