Urmărește emisiunea live


Şapte ani de servicii sociale pentru seniorii din Sectorul 6

Seniori Sectorul 6
Seniori Sectorul 6

Astăzi, 07 noiembrie 2019, sărbătorim șapte ani de când și-a deschis porțile Clubul Seniorilor “Mihai Eminescu”, primul club dedicat persoanelor vârstnice din Sectorul 6. Aniversarea a fost marcată printr-o expoziție de fotografie realizată chiar de către seniori, dar și printr-un recital de poezii.

“Seniorii comunității sunt una dintre resursele noastre cele mai importante, pentru care avem un deosebit respect și pe care ne dorim să îi punem mereu în valoare. Din acest motiv sunt fericit că acest proiect, dedicat 100% lor, are viață lungă și plină de satisfacții pentru întreaga comunitate”,  a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Întregul eveniment aniversar a fost încununat de un frumos moment artistic, în care Corul Seniorilor, sub îndrumarea coordonatorului Alexandru Allen, a cântat “La mulți ani” împreună cu toți seniorii prezenți la acțiune.

Proiectul Cluburilor Seniorilor a luat naștere în anul 2012, din dorința Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 de a oferi posibilitatea vârstnicilor din sector de a comunica, socializa, de a se implica în viața comunității, de a se simți utili și de a avea o viață socială activă. În prezent, șase Cluburi de Seniori sunt disponibile pentru persoanele de vârsta a treia, răspândite pe suprafața sectorului în cele trei cartiere, după cum urmează: două cluburi în Militari, un club în Crângași-Giulești și în trei cluburi în Drumul Taberei.

Ateliere la nivelul fiecărui club

La nivelul fiecărui club, seniorii beneficiază de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice ale membrilor clubului, deprinderi de noi abilități, precum şi de servicii de consiliere psiho-socială individuală şi de grup, în vederea resocializării şi reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psiho-emoţionale, de marginalizare sau autoexcludere socială.

Activităţile desfăşurate în cadrul cluburilor seniorilor pun accent pe conştientizarea abordării problematicii complexe a persoanei în vârstă, precum şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, fiind înființate o trupă de teatru de seniori, dar și un cor de muzică, proiecte ce demonstrează că arta nu are vârstă.

Până în prezent, peste 1500 de persoane vârstnice au beneficiat de acest proiect. Cei interesați să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

 

Cele şase cluburi din comunitate sunt:

  • Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu", situat în Calea Plevnei nr. 234, are o capacitate zilnică de 100 locuri, având în prezent 307 de beneficiari înscrişi în program;
  • Clubul Seniorilor "Ioan Slavici", situat în strada Prelungirea Ghencea nr. 28, bloc C5, parter, are o capacitate zilnică de 50 locuri si 99 de beneficiari înscrişi în program;
  • Clubul Seniorilor "Liviu Rebreanu", situat în strada Murguţa nr. 2, bloc nr. 7, parter, are o capacitate zilnică de 50 locuri; avand in prezent 58 de beneficiari înscrişi în program;
  • Clubul Seniorilor "Mihail Sadoveanu", situat în bulevardul Timişoara nr. 73, bloc C12, parter, are o capacitate zilnică de 50 locuri si 69 de beneficiari înscrişi în program;
  • Clubul Seniorilor "Marin Preda", situat în bulevardul Bd. Uverturii, nr.89, bl. P16, parter, are o capacitate zilnică de 50 locuri; având în prezent 45 de beneficiari înscrişi în program;
  • Clubul Seniorilor "Ion Luca Caragiale", situat în strada Sg. Lăţea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 parter, are o capacitate zilnică de 50 locuri si 50 de beneficiari înscrişi în program.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel