Săptămâna Modei de la Paris: John Galliano trage un semnal de alarmă împotriva populismului şi a Brexitului

Creatorul de modă britanic John Galliano a denunţat Brexitul şi populismul care ameninţă 'forţa morală a societăţii' în cadrul unei prezentări la Paris a noii sale colecţii vestimentare, ce aduce un omagiu eroinelor din cele două războaiele mondiale, informează AFP.

,,Asistăm la prăbuşirea forţei morale a societăţii, la banalizarea democraţiei şi a Uniunii Europene', a declarat designerul britanic într-un podcast, după prezentarea de miercuri a noii colecţii a casei Margiela, unde John Galliano ocupă funcţia de director artistic. 'Nu pentru pace au luptat ele?', s-a întrebat celebrul creator de modă, referindu-se la infirmierele, angajatele serviciilor de spionaj şi la alte luptătoare din mişcarea de rezistenţă, pe care le-a celebrat în cadrul acestei prezentări de modă.

El a explicat că a decis să se exprime public pe marginea acestui subiect deoarece a fost şocat să descopere că oamenii cunosc 'atât de puţine lucruri' despre lupta împotriva fascismului. 'Treziţi-vă! Aveţi astăzi o voce pentru că aceste persoane au luptat ca voi să puteţi vota. Folosiţi-le. Faceţi-vă ascultate!', a adăugat John Galliano. Top-modelul german Leon Dame a întruchipat un nazist în cadrul acestei defilări, a cărei prezentare spectaculoasă, ce a imitat un ring de dans, a fost filmată şi a devenit virală pe reţelele de socializare. Adoptând un ton mult mai sobru într-un podcast publicat după prezentarea de modă, realizată pe ritmurile imnului 'Abide With Me', utilizat adeseori în Marea Britanie în timpul manifestărilor comemorative, John Galliano a dezvăluit că s-a inspirat în realizarea acestei colecţii din reuşitele eroinelor din Primul şi Al Doilea Război Mondial, din poveştile 'acelor femei fabuloase, care au renunţat la tot şi care ne dau speranţă astăzi'. El a adus un omagiu infirmierei britanice Edith Cavell, executată în 1915.

Voalurile şi ţinutele colecţiei amintesc de uniformele infirmierelor de război. Trenciurile şi paltoanele-paraşută au evocat ţinutele purtate de angajatele serviciilor de spionaj care au sărit cu paraşuta în Europa aflată sub ocupaţie nazistă în Al Doilea Război Mondial. John Galliano a fost concediat de casa Dior în 2012 după ce a proferat, în stare de ebrietate, o serie de insulte antisemite, adresate clienţilor unui bar parizian.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel