Săptămâna europeană a biotehnologiei, succes remarcabil

Săptămâna europeană a biotehnologiei a fost un succes, apreciază conducerea EuropaBio. Nu mai puțin de 136 de evenimente, în 18 țări, au fost organizate sub această egidă.

Scopul acestora a fost de a aduce în atenție beneficiile pe care biotehnologiile le pot pune la dispoziție. Persoane de toate vârstele și din toate categoriile, de la elevi la pensionari și de la studenți la specialiști, oameni politici, cercetători, au participat la manifestările organizate. Cu toții s-au bucurat de participarea la conferințe, ateliere, laboratoare, expoziții și zile ale porților deschise la companii, institute de cercetare și muzee.

Spre exemplu, la Bruxelles, în Palatul Luxemburg a fost găzduită o expoziție având ca temă rolul biotehnologiei în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Europarlamentarul Christofer Fjellner a preluat rolul de amfitrion al manifestării, la care au participat politicieni, oameni de știință, colegi din industria biotehnologiilor și un număr mare de studenți.

"Biotehnologia oferă soluții pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite și Săptămâna europeană a biotehnologiei ne permite să arătăm și să împărtășim acest mare potențial cu societatea și comunitățile locale. Este minunat pentru noi să vedem cum această inițiativă sporește gradul de conștientizare și stimulează curiozitatea, în special în rândul tinerilor, în legătură cu beneficiile biotehnologiei, inovării și științei în general. Avem o capacitate fantastică pentru excelență științifică și inovare în UE și toți avem un rol de jucat în menținerea și dezvoltarea acestui domeniu", a declarat Joanna Dupont-Inglis, secretarul general al EuropaBio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel