Sancțiuni Rusia. Blocaj total la ONU

Moscova blochează la ONU sancţiuni împotriva unor companii ruse.

O cerere a Statelor Unite de a sancţiona două companii maritime ruse şi şase nave ale acestora, acuzate de încălcarea interdicţiilor internaţionale privind livrarea de petrol către Coreea de Nord, a fost blocată de Rusia la ONU, potrivit unor surse diplomatice, relatează AFP.

Opoziţia Rusiei a avut loc cu sprijinul Chinei, cel mai mare partener comercial al Coreei de Nord. Ţările membre ale Consiliului de Securitate aveau termen până miercuri să emită obiecţii la cererea Statelor Unite. Decizia Rusiei nu este o surpriză, deoarece ambasadorul său a declarat public pe 23 august că se va opune sancţiunilor internaţionale împotriva entităţilor ruse vizate, declarând că dovezile Washingtonului nu sunt convingătoare.

Este al doilea refuz

Rusia şi China au blocat deja la începutul lunii august o cerere a Statelor Unite de a adăuga pe lista neagră a sancţiunilor ONU o bancă rusă, precum şi un funcţionar şi două entităţi nord-coreene. Cele două ţări au refuzat de asemenea în iulie oprirea exporturilor de petrol către Coreea de Nord, în pofida unui raport al SUA care susţine că Phenianul a depăşit pentru 2018 cotele de import fixate prin sancţiuni.

Moscova şi Beijing au cerut Consiliului de Securitate să ia în considerare o relaxare a sancţiunilor pentru a recompensa Coreea de Nord pentru începerea dialogului cu Statele Unite şi încetarea testelor sale balistice.

Vezi și: Sancţiuni SUA, liste negre. Rusia, răspuns simetric

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel