Sancțiuni Coreea de Nord. SUA si China vor continua aplicarea

SUA și China vor continua să aplice sancțiuni pentru Coreea de Nord. Kim Jong Un a ajuns astăzi, pentru a doua oară într-o vizită oficială în China.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi omologul său chinez, Xi Jinping, sunt de acord că sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord trebuie să continue până la desfiinţarea programului nord-coreean de înarmare nucleară şi cu rachete, informează Reuters şi Yonhap.

Cei doi preşedinţi au discutat telefonic marţi, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Convorbirea a avut loc după două zile de întâlniri între Xi şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a efectuat a doua vizită în China anul acesta. Kim urmează să se întâlnească cu Trump peste câteva săptămâni.

A doua vizită în China 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping în nord-estul Chinei, o vizită surpriză care survine cu câteva săptămâni înainte de un summit între liderul nord-coreean şi preşedintele american, Donald Trump, au anunţat marţi mass-media de stat chineze, relatează AFP. 


Televiziunea publică CCTV i-a arătat pe cei doi lideri plimbându-se într-un parc de la malul mării, în oraşul Dalian, şi discutând la o masă. Potrivit Xinhua, cei doi lideri au avut întrevederi luni şi marţi. 

Aceasta este a doua vizită surpriză a liderului nord-coreean în China. La sfârşitul lunii martie, el s-a deplasat în capitala chineză Beijing şi s-a întâlnit cu Xi Jinping. Aceasta a fost prima lui călătorie în străinătate de la venirea la putere, la sfârşitul anului 2011, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel