Salvini acuză Franţa de ipocrizie pentru premierea Carolei Rackete, capitanul navei Sea Watch 3

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a calificat sâmbătă drept "ipocrizie franceză" decizia de vineri a primăriei din Paris de a înmâna o medalie onorifică celor două nemţoaice care au deţinut funcţia de căpitan al navei Sea Watch 3, Carola Rackete şi Pia Klemp, în condiţiile în care Franţa "a ignorat solicitările" de a prelua imigranţii aflaţi la bord, informează EFE.

"Ipocrizie franceză. Îl premiază pe căpitanul german Carola Rackete ca şi cum aceasta ar fi o eroină, dar Parisul nu a răspuns la niciuna dintre solicitările de ajutor", a afirmat Salvini într-o notă trimisă presei. El a acuzat Franţa că "s-a aliat cu un ONG care face politică în Italia şi cu o persoană care a lovit o şalupă a Gărzii de Coastă, punând în pericol vieţile militarilor italieni la fel ca orice vestă galbenă", aluzie la mişcarea de protest din Franţa care a căpătat uneori accente violente. 

Surse din Ministerul de Interne italian au făcut să ajungă la presă e-mailurile trimise de Carola Rackete autorităţilor de la Roma în care le explica faptul că a cerut ajutor Maltei şi Franţei după ce a salvat câteva zeci de migranţi, dar că nu a primit niciun răspuns.

Carola Rackete a fost arestată la sfârşitul lui iunie pentru că a acostat fără permisiunea autorităţilor pe insula italiană Lampedusa pentru a-i debarca pe cei 40 de migranţi care se aflau pe nava sa de mai bine de două săptămâni, în condiţiile în care ministrul de interne italian i-a interzis acostarea. Acuzată de ajutor dat imigraţiei clandestine, tânăra va fi judecată pe 18 iulie de tribunalul din Agrigento, în Sicilia.

O altă deţinătoare a acestei funcţii pe nava Sea Watch, Pia Klemp, care a salvat şi ea numeroase vieţi în Mediterana, este urmărită penal de justiţia din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel