Salvamont Neamţ, intervenţie pentru salvarea a două turiste din Iaşi. Una dintre ele este însărcinată, cealaltă e însoțită de un copil de 2 ani

Salvamont Neamţ, intervenţie pentru salvarea a două turiste din Iaşi / Foto: Salvamont România
Salvamont Neamţ, intervenţie pentru salvarea a două turiste din Iaşi / Foto: Salvamont România

Salvamontiştii din Neamţ intervin în zona Chica Fântânele pentru salvarea a două turiste și a unui copil de 2 ani.

Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă seara, în zona Chica Fântânele pentru acordarea primului ajutor şi transportul a două turiste din Iaşi, transmite Agerpres. Potrivit Salvamont, una dintre turiste este în stare de epuizare şi are cu ea un copil de 2 ani, iar cealaltă, însărcinată, a suferit un atac de panică.

Acţiune în derulare. Salvamont Neamţ intervine la această oră în zona Chica Fântânele pentru acordarea primului ajutor şi transportul a două turiste din Iaşi. Una este în stare de epuizare şi are cu ea un copil de 2 ani, iar cealaltă a suferit un atac de panică, ea fiind în ultima lună de sarcină, informează Salvamont, pe pagina de Facebook.

Temperatura actuală la acea altitudine este de minus 2 grade, iar la Vf. Toaca de unde coborau tinerele este de minus 6 grade Celsius, precizează sursa citată. 

Vacanță la munte. Sabin Cornoiu, Salvamont România, semnal de alarmă: NU este normal! O greșeală FATALĂ!

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a explicat anterior cum ar trebui să fie echipați turiștii atunci când urcă pe munte.

"Urcă pe munte, dau de greutăți, iar apoi solicită ajutorul salvamontiștilor. Ar trebui să ne alegem grupul, să stabilim împreună traseul și acest traseu trebuie sp fie corespunzător calităților fizice ale celui mai slab membru al grupului și în funcție de aceste elemente să alegem sau nu traseul. Mai departe stabilim de ce echipament avem nevoie și vorbim de la nivelul solului până deasupra creștetului pentru că avem nevoie de bocanci buni, avem nevoie de îmbrăcăminte care să ne asigure temperatura necesară, avem nevoie de ceva să ne acopere capul pentru că iată în această perioadă suntem expuși unei radiații solare extraordinar de puternice și apoi în funcție de activitate să ne pregătim echipamentul tehnic de care avem nevoie: carabiniere, biciclete, ce vrem să facem pe munte, zbor cu parapanta, depinde de activitate, dar totul trebuie foarte bine pregătit.", a explicat Sabin Cornoiu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel