Salata verde, obligatorie în meniul vârstnicilor. Motivele

salata
salata

Salata verde îmbunătăţeşte funcţiile cognitive la adulţi, arată datele unui studiu realizat de neurologi de la Rush University din Chicago. Nu ne rămâne decât să adăugăm în meniul nostru zilnic spanac, varză kale şi toate tipurile de salată.

La studiu au participat 960 de subiecţi cu vârste cuprinse între 58 şi 99 de ani care au trebuit să completeze un chestionar legat de alimentaţia lor obişnuită.

De asemenea, timp de cinci ani au primit diverse teste pentru a li se evalua capacităţile cognitive şi pentru a face o legătură între dieta lor şi funcţionarea creierului. Li s-au dat teste de memorie, orientare, viteză de reacţie, potrivit Gustarte.

Cercetătorii au luat în calcul vârsta, sexul, educaţia, activităţile cognitive şi fizice pe care le fac în mod obişnuit, fumatul, consumul de fructe de mare şi de alcool.

În urma acestor observaţii, au constatat că cei care au mâncat de cel puţin două ori pe zi legume cu frunze verzi au avut un declin cognitiv mai mic decât cei care nu au consumat mai puţine sau deloc.

Mai mult, cei care au inclus în meniul lor salatele au avut abilităţi mentale ca ale unei persoane cu 11 ani mai tinere.

Salata, spanacul şi varza kale au vitamina K, luteină, betacaroten şi acid folic care ajută creierul să funcţioneze la parametrii optimi chiar şi la vârste înaintate.  

Oamenii de ştiinţă spun că efectul nu ar fi acelaşi dacă s-ar înlocui aceste vitamine şi minerale pe care le asimilăm din legume cu cele din suplimente alimentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel