SALARII POLIȚIȘTI. Coarnă, reacție dură la vestea diminuării remunerației

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a reacționat extrem de dur după ce s-a aflat faptul că mii de poliţişti vor avea salariile nete scăzute.

”Nu ne-a spus nimic domnul Teodorovici. Eu aveam și am în continuare încredere în el. Eu am spus că scopul final al acestei legi a fost atins, și-au mărit ei salariile, iar la noi mergem într-o zonă negativă. Noi avem 18.000 polițiști în zona de execuție, agent de poliție, ofițer de poliție, criminaliști, judiciariști, cărora, în februarie, le vor scădea salariile nete cu sume între 250-350, chiar până la 700 lei. Repet, 8.000 de polițiști din 48.000. Mai mult de atât, familia ocupațională, Apărare- Siguranță și Ordine publică, nici măcar nu au avut bunul simț să ne introducă în grila din Legea 153, atât de lipsiți de buni simț. (...) De la doamna Vasilescu nu aștept nimic. Nu mai am niciun fel de așteptare, singura mea așteptare este să plece. Pentru că o să vină din nou cu aceeași retorică manipulatorie. Eventual o să îi dea cineva creioane colorate, o să ne deseneze din nou cum cresc salariile la bază prin scădere.”, a spus Dumitru Coarnă la Realitatea Tv.

Se pregătesc proteste

Întrebat ce măsuri vor lua, acesta a spus: ”Ne pregătim de proteste. Categoric da. Deja am declanșat acțiuni de consultare, toată lumea sau 100% din membrii noștri sunt pentru proteste. Vom declanșa acțiune de protest pentru că altfel nu se poate. Doi, nu vom mai interveni de la domiciliu pentru că mi-au luat dreptul dorind să îmi mențin obligația. Nu, în timpul meu liber sunt stăpân eu. Nu e stăpână nici doamna Carmen Dan, nici Liviu Dragnea, nici Olguța Vasilescu. Polițistul nu poate să fie decât acasă sau la serviciu, nu poate să fie și acasă și la serviciu.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel