Salarii mărite pentru funcționarii din zona fondurilor europene, spune Eugen Teodorovici

Funcţionarii care lucrează cu fonduri europene vor avea un Cod de Conduită, care va presupune inclusiv supravegherea prin GPS a maşinilor Ministerului Fondurilor Europene. Declaraţiile au fost făcute la RFI de ministrul  Eugen Teodorovici. De asemenea, funcţionarii care lucrează cu fonduri europene vor primi salarii mărite, în urma unei evaluări bianuale, conform unor criterii propuse de Banca Mondială.

Ministrul anunţă un Cod de Conduită al funcţionarilor care operează fonduri europene: "Noi în cadrul ministerului vom pune pe masa Guvernului până la finalul lunii martie un pachet de măsuri prin care să prevenim, să evităm astfel de situaţii, un fel de Cod de Conduită în tot ce înseamnă zona de fonduri europene. Vă dau un exemplu mic, dar care poate să aibă un impact în zona aceasta: vom cumpăra maşini pentru minister, în toate structurile de management, pentru că e nevoie de astfel de maşini. Am spus că le vom brandui pe toate, cu tot ce înseamnă Minister al Fondurilor Europene, cu sigla Ministerului Fondurilor Europene şi voi crea chiar şi o linie verde de telefon. Vor fi dotate cu GPS, ca să ştim clar în fiecare moment unde acea maşină călătoreşte, în ce zonă. Şi dacă cumva o maşină a ministerului se duce într-o anumită zonă, nu ştiu, alta decât cea normală în care trebuie să circule, oricine poate notifica ministerului că acea maşină se află la nu ştiu ce adresă şi aşa mai departe. Tocmai pentru a descuraja chiar şi utilizarea acestor maşini publice în interes personal".

Citește și: Directorii AM POSDRU, AM POSCCE și MEDIU, schimbați din funcții de Eugen Teodorovici

Întrebat dacă în acest fel nu induce un sentiment de teamă în rândul angajaţilor, care s-ar putea simţi supravegheaţi, Eugen Teodorovici a răspuns: "Nu, de ce? Păi, este normal să fie aşa. Fiind o procedură foarte clară, fiind regulile foarte clare, este evident că n-ai cum să greşeşti, decât dacă într-adevăr o ţii cu tot dinadinsul. Dar trebuie să fie totul foarte clar. Regulile acestea Comisia tot timpul le-a propus ca şi idei de luat în seamă, numai că din păcate este foarte greu să înţelegi spiritul legii. De foarte multe ori şi în administraţie, funcţionarii sunt ţintiţi către respectarea literei legii, nu neapărat a spiritului legii".

Ministrul Fondurilor Europene anunţă că funcţionarii din sistem vor fi evaluaţi de două ori pe an: "Noi am reuşit în acest an să uniformizăm salarizarea tuturor celor care sunt implicaţi în zona de fonduri europene (...). De asemenea, întregul personal, de aproximativ 2.500 de oameni din sistem va primi aceste salarii mărite, dar pe baza unei evaluări, pe care Banca Mondială ne-a furnizat-o, pe bază de performanţă. Deci avem acum o metodologie clară, pe baza căreia evaluăm de două ori pe an întregul personal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel