SALARII. CNMR solicită clarificări privind posibilitatea scăderii salariilor

CNMR
CNMR

Sute de organizaţii şi instituţii membre ale CNMR, indiferent de domeniul de activitate, solicită Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Fondurilor Europene clarificări cu privire la posibilitatea scăderii salariilor plătite din fonduri europene, începând cu 1 ianuarie 2018. urmare a prevederilor legii Cadru 153/2017 care se coroboreaza cu cele ale legii 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, respectiv contribuțiile de stat trec la angajat. 

Din simulările efectuate de către reprezentanţii CNMR, această scădere ar varia între 15-20% din venitul brut. "Solicităm astfel, clarificări cu privire la acest aspect care vizează un număr foarte mare de cetăţeni, firme, universităţi, organizaţii de diverse tipuri, beneficiari ai finanţărilor din fonduri europene precum și toți angajații autorităților de management sau funcționari cu atribuții în domeniu", anunţă CNMR.

CNMR solicită, de asemenea, luarea de măsuri urgente pentru a se asigura că, odată cu transferul contribuţiilor, această scădere nu va exista, iar salariile plătite din fonduri europene nu vor fi afectate. În perioada 18-23 decembrie, CNMR va solicita întâlniri cu miniştri şi persoanele abilitate să rezolve această problemă, astfel încât România să nu rişte o absorbţie şi mai mică decât cea de până acum, de aprox. 1,2% din cauza scăderii interesului posibililor beneficiari pentru noi proiecte din fonduri europene, precum și a funcționarilor ce administrează fondurile europene.

"Ţinând cont de importanţa contribuţiei fondurilor europene la proiecţia bugetului pentru anul 2018, dar şi la modernizarea şi dezvoltarea României, este vital ca salariile şi veniturile din fondurile europene să nu scadă începând cu 1 ianuarie 2018 ca urmare a prevederilor legii Cadru 153/2017 care se coroboreaza cu cele ale legii 227/2015, cu modificările și completările ulterioare respectiv contribuțiile de stat trec la angajat. Majorarea prevăzută de Legea Cadru a Salarizării, nu acoperă suma aferentă contribuțiilor. O astfel de măsură ar avea şi un efect descurajator faţă de potenţialii beneficiari și angajații autorităților de management", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel