EXCLUSIV  Salarii 2019. Piperea: Efect extrem de important. Sectoare cu risc de prăbușire

Gheoghe Piperea a explicat care va fi impactul creșterii salariului minim, dar și în ce zonă ne-am putea aștepta la un efect negativ în viitorul apropiat. 

Gheorghe Piperea a declarat, pentru DCNews, că majorarea salariului minim este necesară, iar din acest punct de vedere nu există riscul să apară vreun recul. 

"Majorarea salariului minim, nu numai că este necesară, dar este și foarte rațională din punct de vedere economic, pentru că, în afara faptului că oferă omenilor, care vor avea un salariu minim rezonabil, un anumit confort din punct de vedere al cheltuielilor lunare obligatorii, trebuie menționat un efect extrem de important din punctul de vedere al consumului. Va crește consumul și din câte știți, consumul determină creșterea economică pe creșterea capacităților de producție care înseamnă și creșterea capacității de absorbție a unor noi locuri de muncă", a declarat renumitul avocat.

"Deja este suprasaturație pe piață..."

Gheorghe Piperea atrage atenția și asupra unor măsuri care ar putea crea mari probleme, dar și ce domeniu ar putea să piardă teren în 2019. "Dacă va fi un recul, însă, acest lucru va rezulta din cu totul și cu totul alte zone, în primul rând este vorba despre supraîncălzirea la niște dimensiuni comparabile cu cele din 2007 și 2008 a sectorului construcțiilor, a sectorului imobiliar. Deja este suprasaturație pe piață și de asemenea, dacă va veni un recul, va veni din zona de banking care tocmai ce și-a tăiat craca de sub picioare pentru că și-a limitat gradul de îndatorare la 20% pe euro și la 40% pe lei. O sursă de recul poate să fie creșterea foarte mare a cheltuielilor nenecesare bugetare, cum ar fi ajutoarele de stat care se acordă nu asistaților social, la noi clasa asistaților social este cu cheltuiala cea mai mică din Europa. Când vorbesc de ajutoare de stat, vorbesc de cele care se duc către bănci, către corporații, către exact acele entități care tulbură economia și care nu au nevoie de ajutoare", a mai explicat Piperea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel