Sălaj: Mii de maşini şi clădiri, afectate de grindină

Un total de 2.453 de autovehicule, 19 clădiri ale unităţilor de învăţământ, 34 de clădiri din domeniul public şi 554 de construcţii private au fost afectate de grindina de mari dimensiuni căzută marţi, la Zalău.

Potrivit unei informări de presă dată publicităţii miercuri, de Primăria Zalău, Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă a centralizat pagubele produse în urma fenomenelor meteo extreme din după-amiaza zilei de marţi şi a întocmit raportul operativ privind situaţia generată de furtună şi grindină, în scopul înaintării acestuia către Instituţia Prefectului - Sălaj, pentru adoptarea Hotărârii de Guvern în privinţa distrugerilor din oraş.

'S-a constatat că au fost avariate un număr de 19 clădiri ale unităţilor de învăţământ, 34 de clădiri care aparţin domeniului public al Municipiului Zalău şi s-a produs o alunecare de teren pe strada Merilor, aceasta devenind impracticabilă pe o porţiune de 200 de metri. De asemenea, a fost întocmită şi lista cu bunurile, proprietate privată, care au suferit diverse daune.

Aceasta cuprinde 554 de construcţii, 97 terenuri şi culturi şi 118 alte bunuri. Au mai fost avariate un număr de 2.453 autovehicule, pentru care Primăria municipiului Zalău va elibera adeverinţele necesare în vederea despăgubirii proprietarilor de către societăţile de asigurări', se arată în informarea municipalităţii Zalău. Conform sursei citate, în perioada 30 - 31 mai, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu aparatul propriu al Primăriei Municipiului Zalău, va evalua valoric, pe categorii, pagubele produse de fenomenele meteo extreme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel