Sălaj: Canicula impune restricţii în furnizarea apei în unele localităţi

Creşterea consumului de apă din cauza caniculei, dar şi utilizarea ei în udatul grădinilor a determinat principalul furnizor de apă din Sălaj să impună restricţii în unele localităţi din mediul rural.

'Urmare a efectelor temperaturilor foarte ridicate, însoţite de creşterea consumului de apă, inclusiv pentru alte scopuri (udat grădini etc) decât cele strict gospodăreşti, se impune instituirea de către Sucursala Zalău a Companiei a unui program de furnizare a apei în localităţile Crişeni, Gârcei, Cristur şi Mirşid, din judeţul Sălaj', se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi, de către compania menţionată.

Potrivit sursei citate, în localităţile menţionate furnizarea apei va alterna cu intervale de 24 de ore de întrerupere, până la revenirea la condiţii normale. 'Sucursala Zalău a Companiei de Apă Someş depune eforturi pentru scurtarea timpului de furnizare a apei după program, dar situaţia creată de regimul termic este independentă de voinţa societăţii noastre. Rugăm clienţii Companiei să ia măsuri de stocare a acelor cantităţi de apă care să le acopere necesităţile pe perioada anunţată', se mai precizează în comunicatul menţionat.

Compania precizează faptul că legislaţia în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuita prin reţelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodăreşti, aceste prevederi fiind cuprinse şi în contractul de furnizare a serviciului încheiat cu fiecare client. 'De aceea, reluăm rugămintea adresată utilizatorilor din localităţile amintite, din mediul rural în general, de a nu folosi apa din sistemul public pentru udatul serelor sau grădinilor', subliniază compania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel