Sălaj: Inundaţii în mai multe localităţi, drumuri judeţene blocate şi două autoturisme luate de apă

Aversele torenţiale şi scurgerile de pe versanţi ce au avut loc joi, în Sălaj, au dus la producerea de inundaţii în mai multe localităţi din judeţ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) activat în acest context dispunând mai multe măsuri pentru gestionarea şi limitarea efectelor inundaţiilor.

'Pompierii sălăjeni se află în teren pentru a interveni şi a limita efectele inundaţiilor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase din această după masă. Localităţile în care se intervine în aceste momente sunt Hereclean, Crasna, Vârsolţ, Badon, Boghiş, Bozieş.

Din valea Recea au fost scoase două autoturisme care au fost luate de viitură. Din fericire nu au fost identificate victime, iar autoturismele nu au plăcuţe de înmatriculare. Situaţia operativă din teren este în dinamică', se arată într-o informare de presă dată publicităţii joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Potrivit sursei citate, în urma unor averse torenţiale ce au acumulat între 35-50 l/mp şi a scurgerilor de pe versanţi, joi după-amiază au fost primite, prin intermediul numărului de urgenţă 112, 37 de apeluri care semnalau inundaţii în localităţile menţionate. 'A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj şi au fost dispuse o serie de măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă.

La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă, au fost formate patrule mixte - pompieri şi jandarmi care monitorizează pe mai multe trasee cursurile de apă şi asigură permanenţa la unităţile administrativ teritoriale (UAT) aflate sub incidenţa efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Populaţia din zona UAT-urilor vizate a fost înştiinţată, de către ISU Sălaj, prin sistemul RO ALERT, fiind emise un număr de cinci mesaje de avertizare privind riscul producerii unor situaţii de urgenţă majore în bazinul hidrografic Crasna', se mai arată în informarea menţionată.

Potrivit sursei citate, pompierii, împreună cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi personal de la 'Apele Române' monitorizează şi intervin unde este cazul pentru evacuarea apei din beciuri, demisoluri, curţile mai multor gospodării afectate. Inundaţiile au dus şi la o serie de restricţii de circulaţie pe următoarele drumuri: drumul judeţean DJ 108 G între localităţile Vârşolţ-Crasna şi drumul judeţean DJ 191 D, între localităţile Boghiş-Valcău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel