Un administrator care folosea informații despre pacienți primite de la un voluntar SAJ Cluj a fost trimis în judecată

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

El a fost acuzat de complicitate la folosirea informațiilor cu caracter personal.

Administratorul unei firme care a utilizat în folosul societății sale date despre pacienți, furnizate de un voluntar al Serviciului de Ambulanță Cluj, a fost trimis în judecată. Acesta este acuzat de complicitate la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Conform Agerpres, procurorul desemnat a emis rechizitoriu față de inculpatul cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate în formă continuată la folosirea de informații ce nu sunt publice.

Sursa citată arată că, la data de 13 ianuarie 2015, autoritățile din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunile menționate, săvârșite de angajați cu funcții de conducere și alți funcționari din cadrul Serviciului de Ambulanță Cluj, respectiv angajați ai unei societăți comerciale.

„S-a reţinut că pe baza înţelegerii voluntare, având ca obiect obţinerea unor câştiguri facile, un voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj obţinea de la angajaţii din cadrul dispeceratului date privind persoane cu privire la care au fost efectuate apeluri de solicitare a intervenţiei de urgenţă şi care au decedat, informaţii pe care le furniza inculpatului, administrator al societăţii comerciale, pe baza cărora angajaţii societăţii prestau servicii de această natură, cu prioritate faţă de alte societăţi care activează în acelaşi domeniu", este menționat în comunicatul trimis de DGA.

În schimbul datelor furnizate, voluntarul primea de la administratorul societății între 600-800 de lei pentru un caz, din care 100-200 de lei ajungeau la dispecer și 125-250 lei erau plătiți membrilor echipajului de pe ambulanță.

DGA Cluj a mai menționat și faptul că anterior au fost încheiate 3 acorduri de recunoaștere a vinovăției față de alte persoane cercetate în cauza respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel