S-au semnat acordurile pentru transparentizarea Camerei Deputaților și modernizarea României

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache și președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănașu au semnat, ieri, 14 noiembrie, două acorduri. Acestea vizează transparentizarea activității Camerei Deputaților și modernizarea României.

Acordurile se referă la prelungirea cu un an a Protocoalelor pe care liderii Grupurilor Parlamentare din Camera Deputaților le-au incheiat pe 26 septembrie 2016, și anume – Acordul între CD şi CNMR privind măsurile agreate pentru modernizarea României, precum şi Acordul între CD şi CNMR pentru modernizarea şi transparentizarea activităţii Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a stabilit un set de activități parlamentare dedicate celebrării a 100 ani de la Marea Unire, în sprijinul unității statului, toleranței și echilibrului social, unității poporului și egalității între cetățeni, precum și dreptului la identitate.

Acordurile de parteneriat semnate astăzi au fost însușite și aprobate de către Biroul permanent al Camerei Deputaților, potrivit aid-romania.org.

Privind transparentizarea activității legislative, părțile acordului vor conlucra, potrivit legii, pentru a crea un cadru legal, social și economic stabil și transparent. Conlucrarea vizează dezbaterea publică a unor propuneri de inițiative legislative și a soluțiilor legislative identificate, cu respectarea prevederilor legale.

Conform Asociației pentru implementarea democrației, dezbaterea va asigura astfel transparentizarea modului de luare a deciziilor la nivelul CD şi asigurarea participării cetățenilor și societății civile la procesul de luare a deciziei, un proces important în drumul spre recredebilizarea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului.

Acordurile se referă și la activitatea Comisiilor Parlamentare și colaborarea directă între CNMR și acestea cu privire la: absorbția fondurilor structurale, crearea cadrului legal privind legile securității naționale, educația, sănătatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel