S-au deschis târgurile de Crăciun din Craiova și Cluj-Napoca. Mii de oameni la evenimente

Mii de oameni au participat vineri seara la deschiderea târgurilor de Crăciun de la Cluj-Napoca și de la Craiova. De asemenea, a fost aprins și iluminatul festiv. 

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a deschis, vineri seara, în Piața Unirii, organizatorii anunțând că acesta include un carusel cu 3.000 de luminițe, jocuri de mari dimensiuni și un patinoar în jurul statuii lui Matei Corvin.

Directorul Târgului de Crăciun, Mihai Oprean, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că în Piața Unirii au fost amplasate aproape 90 de căsuțe ale unor comercianți.

„Târgul de Crăciun, care s-a deschis vineri seara, în Piața Unirii include căsuțele celor 89 de comercianți, caruselul cu 3.000 de luminițe, iglu-ul urșilor polari, ieslea de Crăciun, jocurile de mari dimensiuni și patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin. De asemenea, în Căsuța lui Moș Crăciun, cei mici vor avea la dispoziție 30 de minute să găsească Condica Moșului. La ceremonia de deschidere a târgului a avut loc și aprinderea luminițelor de sărbători din Piața Unirii", a spus Oprean.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va rămâne deschis până în 31 decembrie 2019.

Și la Craiova s-a dat startul sărbătorilor de iarnă

Un milion de beculețe au fost aprinse vineri seara în Craiova. Inaugurarea iluminatului festiv a marcat startul sărbătorilor de iarnă, în centrul orașului fiind deschis și Târgul de Crăciun.

Pe melodia reprezentativă a Băniei, „Oltenia Eterna Terra Nova", piesă ale cărei versuri au fost scrise de poetul Adrian Păunescu, edilul Craiovei, ajutat de mai mulți copii și de mascota echipei de fotbal Universitatea Craiova, a aprins beculețele multicolore.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, toate ornamentele sunt realizate din beculețe led, care au un consum mult mai mic. Și bradul natural din anii trecuți a fost înlocuit cu unul artificial, luminat tot de beculețe led.

„Am aprins în această seară luminițele. Am dorit foarte mult să începem sărbătorile de iarnă cu această festivitate, așa cum se începe în toate orașele Europei, ceva mai devreme, pentru ca imediat după sărbători să se închidă acest minunat parc pe care l-am deschis anul acesta. Sunt peste un milion de luminițe. Eu zic că este o îmbinare perfectă între un iluminat prețios, în nuanțe de auriu și de argintiu, și tradițiile care sunt prezente în cele peste 60 de căsuțe cu comercianți de pe tot cuprinsul țării", a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Vineri seara a fost deschis și Târgul de Crăciun. Acesta cuprinde 60 de căsuțe amenajate în centrul orașului, unde vizitatorii pot găsi de la produse tradiționale de patiserie, la preparate din carne de porc, realizate după rețete moștenite din bătrâni, și până la decorațiuni de Crăciun realizate hand-made.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel