S-a stabilit data la care Rusia va tăia internetul către serverele externe

Viteza internet
Viteza internet

Politicienii ruși au aprobat un proiect de lege controversat care ar permite Moscovei să întrerupă traficul de internet al țării de pe servere externe, transmite The Guardian.

Parlamentarii din Duma de Stat au votat cu 320 de voturi pentru și 15 împotrivă, pentru proiectul de lege care permite închiderea Internetului către serverele externe.

Măsurile propuse ar putea oferi Rusiei posibilitatea creării unei tehnologii capabilă să monitorizeze rutarea pe internet și de a direcționa traficul rus de pe Internet către serverele străine, aparent pentru a împiedica o țară străină să o închidă.

Autorii inițiativei spun că Rusia trebuie să asigure securitatea rețelelor sale după ce președintele american, Donald Trump, a prezentat anul trecut o nouă strategie americană privind securitatea informatică, care a declarat că Rusia a efectuat fără impunitate atacuri cibernetice.

Legislația a fost denumită drept "internet suveran" de către mass-media rusească.

Criticii spun că punerea în aplicare a măsurilor ar fi costisitoare și ar oferi puterii cenzura asupra noului centru de monitorizare a traficului.

"Este un proiect de lege privind sclavia digitală și introducerea cenzurii pentru web", a declarat Serghei Ivanov, membru al partidului național-liberal-democrat.

Autorii proiectului de lege insistă totuși că măsurile vizează doar un plan de a face internetul rus "mai sigur și mai sigur".

"Denumirea populară a proiectului de lege, firewall-ul chinez, nu are nimic de-a face cu inițiativa noastră", a spus Leonid Levin, parlamentar al partidului de guvernământ al Partidului Rusia Unită, care domină parlamentul rus.

Astfel, parlamentarii au stabilit data de 1 noiembrie ca zi în care Rusia se va deconecta de la Internetul global.

Vezi și: Rusia, avertisment către NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel