S-a redeschis Tour Eiffel

Celebrul obiectiv turistic din capitala Franței a fost închis pentru o zi și jumătate, din cauza unei greve a angajaților responsabili cu securitatea.

Turnul Eiffel, un adevărat simbol al Parisului, a fost redeschis. Faimoasa construcție pe schelet de oțel nu a primit vizitatori timp de o zi și jumătate, din cauza unei greve  angajaților care răspund de securitate, după cum notează Agerpres. Turnul Eiffel a fost construit între 1887 și 1889 și a fost inagurat cu ocazia Expoziției Mondiale care a avut loc în acel an. De atunci a devenit extrem de cunoscut și este considerat c o emblemă a capitalei Franței.

[citeste si]

Peste 6 milioane de vizitatori anual

Tour Eiffel este un obiectiv turistic de prim rang.  În fiecare an, aproaximativ șase milioane de omeni urcă în uriașa construcție din Paris/ Turnul Eiffel este construit din bucăți de metal pe care scrie ”Made in Resita” și măsoară 324 metri și are o masă totală de 10.100 tone. A fost construit sub comanda inginerului elvețian Gustve Eiffel, care, inițial, nu a fost atras de idee. În cele din urmă, i-a plăcut, a cumpărat brevetul și așa a apărut turnul care îi poartă numele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel