Rusia se pregătește de război împotriva României

Oficialitățile de la Moscova au anunţat că Rusia a instalat, în peninsula Crimeea, sistemul de apărare antiaeriană şi antirachetă S-400, unul dintre cele mai performante din lume.

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană şi antirachetă ultramodern, inaugurat în 2007, cu o rază de acţiune de 400 kilometri. În afara celor instalate pe teritoriul său, cum ar fi cele de la Sankt Petersburg, Vladivostok, Novosibirsk, Murmansk, Zvenigorod ori Podolsk, Rusia a mai desfăşurat sisteme S-400 în special la baza sa aeriană de la Hmeimim din Siria.

Pe de altă parte, China şi India au anunţat că vor achiziţiona sistemul S-400.

După anexarea Crimeii, în martie 2014, Moscova şi-a întărit considerabil prezenţa militară în peninsulă, desfăşurând avioane de vânătoare şi intenţionând să redeschidă o staţie de alertă antirachetă.

În plus, autorităţile ruse vor să aloce peste 1,75 miliarde de euro până în 2020 pentru dezvoltarea flotei Mării Negre, cu baza la Sevastopol.

În acest context, Ucraina a anunţat că a stabilit noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile țării, iar cel roşu este valabil pentru regiunile Donețk, Lugansk și Peninsula Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel