Rusia: Rachetă binecuvântată de preot, înainte de lansare

 Un preot rus ortodox l-a invocat pe Dumnezeu, marţi, cerându-i să binecuvânteze o rachetă din gama Soyuz care urmează să decoleze spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) miercuri şi care va avea la bordul ei un echipaj alcătuit din trei astronauţi, informează DPA. 

Stând alături de un altar improvizat, construit lângă o rampă de lansare din cadrul cosmodromului Baikonur din Kazahstan, marţi, preotul rus a rostit o rugăciune şi a stropit racheta cu apă sfinţită. Prezenţi la faţa locului, mai mulţi reprezentanţi ai industriei spaţiale ruse, ai echipajului şi jurnalişti acreditaţi au primit la rândul lor binecuvântarea preotului. 

Echipajul - alcătuit din germanul Alexander Gerst, americanca Serena Aunon-Chancellor şi rusul Sergei Prokopyev - nu a fost prezent la ceremonie. 

Cei trei astronauţi urmează să decoleze miercuri de pe cosmodromul Baikonur pentru o misiune de şase luni la bordul ISS, în cadrul căreia vor efectua mai multe experimente ştiinţifice. 

Este o tradiție 

Binecuvântarea rachetei Soyuz este doar una dintre tradiţiile ruseşti care vizează călătoriile în spaţiu. Printre alte tradiţii ale industriei spaţiale ruse se află aceea de a planta un copac şi aceea de a viziona un film clasic sovietic din anii 1970. 

Unele dintre aceste obiceiuri aducătoare de noroc datează din era pionierului spaţial Iuri Gagarin. Binecuvântarea rachetelor ruseşti de către un preot ortodox reprezintă o practică introdusă abia în anii 1990. 

Părintele Serghei, preotul care a oficiat ceremonia de marţi, a dezvăluit pentru DPA că a binecuvântat toate rachetele şi echipajele ruseşti care au decolat în ultimii 20 de ani. "Cu toţii s-au întors cu bine pe Pământ", a adăugat el, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel