Rusia, lovitură DURĂ pentru China, în contextul epidemiei cu coronavirus

Răspândirea noului coronavirus în China i-a determnat pe oficialii din Rusia să ia o măsură extremă față de chinezi.

Rusia a pus capăt sâmbătă posibilităţii pentru chinezi de a intra fără viză pe teritoriul său în scop turistic şi a încetat să le mai livreze vize de lucru din cauza epidemiei de pneumonie virală, informează AFP, citată de Agerpres. Aceste măsuri urmăresc "să asigure securitatea ţării, să protejeze sănătatea publică şi să împiedice răspândirea noului coronavirus", a scris guvernul rus pe pagina sa de internet.

Acest document oficial, datat vineri, precizează că FSB, serviciile de securitate ruse care controlează şi poliţia vamală, va pune capăt turismului fără viză sâmbătă, la miezul nopţii. Guvernul a decis de asemenea ca Ministerul de Interne şi Ministerul de Externe să înceteze să le mai acorde vize de lucru cetăţenilor chinezi.

Măsură provizorie

Din 2000, grupurile de turişti chinezi aveau dreptul să călătorească în Rusia fără viză. Ministerul de Externe trebuie să explice Chinei că acest măsuri "sunt cauzate de circumstanţe excepţionale şi nu sunt decât provizorii".

Boala, care se propagă din decembrie pornind din oraşul chinez Wuhan, a contaminat aproape 12.000 de persoane în China continentală, unde 259 de persoane au murit, conform unui bilanţ oficial de la 1 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel