Rusia, împânzită de aeroporturi construite din lemn. Informații uimitoare

Rusia este împânzită de zeci de aeroporturi construite din lemn cu piste a căror utilizare depinde de anotimp, scrie DC BUSINESS.

Toate sunt amplasate în Siberia sau în zona Cercului Polar, unde lipsa drumurilor utilizabile face ca transportul aerian să fie singura soluție de acces la lumea civilizată, scrie English Russia, conform DC Business. O parte dintre aceste aeroporturi sunt închise primăvara și toamna pentru că ploile transforme "pistele" în mocirlă.

Cel mai arătos aeroport din lemn este cel din Seimchan, construit în 1944, ca etapă intermediară pentru avioanele pe care americanii le trimiteau Armatei Roșii în timpul războiului împotriva Germaniei. În momentul de față, este singurul aeroport care face legătura directă între Siberia și Alaska.

Aeroportul din Pertominskoie se află într-un sătuc cu numai 350 de locuitori, iar de acolo decolează de două ori pe săptămână câte un avion pentru a-i duce pe localnicii care au treabă la Arhanghelsk, centrul administrativ al regiunii aflate în nordul extrem al Rusiei.

Mai multe informații interesante și fotografii găsiți pe DCBUSINESS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel