Rusia finalizează testarea sistemului antiaerian de ultimă generaţie S-500

Rusia se află în etapa finalizării testării noii sale rachete antiaeriene S-500, care ar urma să intre în serviciu anul viitor, a declarat vineri un oficial rus, citat de agenţia DPA, scrie Agerpres.

Activitatea de punere a noului sistem S-500 în stare operaţională se desfăşoară conform calendarului stabilit, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov. Livrarea primelor rachete de acest tip va fi posibilă încă de anul viitor, a asigurat el.

Sistemul S-500 este cu o generaţie peste S-400, deja considerat de mulţi ca fiind cel mai performant sistem de apărare antiaeriană pe piaţa internaţională de armament.

Rachetele S-400 pot lovi ţinte aeriene pe o rază de circa 400 de kilometri, în timp ce raza sistemului S-500 este extinsă până la aproximativ 500 de kilometri.

Turcia, ţară membră a NATO, a achiziţionat rachete S-400, decizie care a provocat tensiuni cu SUA, întrucât Washingtonul consideră că aceste sisteme sunt incompatibile cu cele ale NATO şi că, în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi în Turcia, aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35. Prin urmare, SUA au oprit livrările acestui aparat către Turcia şi au exclus această ţară din programul său de producţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel