Rusia. Descinderi ale poliţiei la sediile de campanie ale membrilor opoziţiei

kremlin
kremlin

Poliţia rusă a făcut mai multe descinderi vineri la sediile de campanie ale opozanţilor politici din Moscova, în ajunul manifestării de amploare prevăzută să aibă loc sâmbătă.

Aliaţii principalului opozant al preşedintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, au informat că poliţia a făcut percheziţii în sediile de campanie electorală. Descinderile au avut loc în momentul în care opozanţii pregăteau manifestaţia neautorizată de sâmbătă din faţa primăriei din Moscova în care se va protesta faţă de refuzul autorităţilor de a le permite participarea la alegerile locale din septembrie, transmite AFP. 

Unul din reprezentanţii opozanţilor, Ivan Jdanov, a publicat pe Twitter fotografia unei maşini a poliţiei, parcată în faţă biroului său. Un altul, Ilia Iaşin, a confirmat percheziţionarea de către poliţie a sediului de campanie. "Aceasta reprezintă o presiune neruşinată şi ilegală împotriva opoziţiei, în plină campanie electorală", a scris el pe Twitter.  Un al treilea potenţial candidat, Konstantin Yankauskas, a informat despre tentativa poliţiştilor de a percheziţiona apartamentul părinţilor săi. 

Autorităţile ruse au lansat săptămâna aceasta măsuri represive împotriva opoziţiei, într-o perioadă în care candidaţii independenţi se bat pentru a obţine dreptul de a participa la alegerile pentru parlamentul local al Moscovei. 

Opozantul Alexei Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare



Miercuri, opozantul Alexei Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru apelul la organizarea protestului neautorizat de sâmbătă. Tot miercuri, locuinţele lui Jdanov şi a mai multor opozanţi au fost ţinta unor percheziţii pe care poliţia le-a efectuat în timpul nopţii. De asemenea, opozanţii au fost convocaţi în faţa Comitetului de anchetă, organ subordonat direct preşedintelui Putin. 

Aceste raiduri ale poliţiei au legătură cu o nouă procedură penală în cazul obstrucţionării activităţii oficialilor electorali, care prevede pedepse cu închisoarea de până la cinci ani. La sfârşitul săptămânii trecute, peste 20.000 de susţinători ai opoziţiei au protestat în centrul Moscovei, cea mai importantă manifestaţie din ultimii ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel