Rusia condamnă atacul unui prezentator de televiziune din Georgia la adresa lui Vladimir Putin

Moscova a condamnat luni un discurs cu multe obscenităţi al unui prezentator de televiziune din Georgia împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Postul de televiziune Rustavi 2 a transmis duminică o emisiune intitulată Post Scriptum, în care prezentatorul Giorgi Gabunia a vorbit în rusă, cu termeni ofensatori expliciţi la adresa lui Putin şi a poporului rus.

Gabunia i-a numit pe ruşi sclavi şi le-a cerut să plece din ţara sa, care a purtat un scurt război cu Rusia în 2008.

Ministerul rus de externe a apreciat într-un comunicat că atacul verbal este "încă o provocare făţişă din partea forţelor gruzine radicale, cu scopul de a submina relaţiile ruso-gruzine". "Actualul incident scandalos este un exemplu clar de rezultat al sentimentelor anti-ruseşti turbate", arată ministerul.

Relaţiile dintre Georgia şi Rusia s-au tensionat în ultimele săptămâni după protestele de la Tbilisi împotriva Kremlinului, ca urmare a invitării deputatului rus Serghei Gavrilov de către parlamentari din partidul de guvernământ din Georgia. Manifestanţii de pe străzile capitalei şi-au exprimat furia faţă de prezenţa în ţara lor a trupelor ruseşti rămase după victoria din 2008.

Preşedinta gruzină Salome Zurabişvili a acuzat Moscova că a provocat tulburările ulterioare, în cursul cărora au fost răniţi zeci de protestatari şi ziarişti. Ea a sugerat că a acţionat o "coloană a cincea" loială Rusiei.

Kremlinul a reacţionat la proteste prin sistarea curselor aeriene de pasageri între cele două ţări, motivată prin nevoia de a proteja cetăţenii ruşi de o răbufnire periculoasă a sentimentelor anti-ruseşti. De asemenea, autorităţile ruse au implementat controale mai stricte ale importurilor de vinuri gruzine. Reuters observă că Georgia este în continuare o destinaţie de vacanţă căutată de mulţi ruşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel