Rusia, bombardament. A fost vizat un depozit de muniții

Bombardier Tupolev-22M3
Bombardier Tupolev-22M3

Mai multe avioane de bombardament au atacat poziții militare și un depozit de muniții. Acțiunea a fost efectuată în colaborare cu Turcia, anunță agenția de presă RIA Novosti.

Avioane de război ruseşti au efectuat un atac coordonat cu Turcia asupra unui depozit de arme în provincia siriană Idlib, controlată de rebeli, a anunţat agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Atacul a vizat un depozit de drone şi alte arme ale grupării militante Hayat Tahrir al-Sham (HTS) care intenţiona să le folosească într-un atac asupra bazei aeriene ruseşti de la Hmeimim, în vestul Siriei, a precizat RIA, care a citat Ministerul rus al Apărării.

Hayat Tahrir al-Sham, o organizaţie dominată de fosta ramură siriană a Al-Qaida, controlează o mare parte din provincia Idlib şi segmente adiacente din provinciile învecinate Alep şi Hama.

Această regiune, care găzduieşte şi alte grupări jihadiste şi scapă în continuare controlului Damascului, face obiectul unui acord ruso-turc, parţial respectat, asupra unei 'zone demilitarizate' despre care se presupune că separă zonele guvernamentale de sectoare insurgente la Idlib.

Conflictul din Siria, care implică mai mulţi actori regionali şi internaţionali, a făcutpână acum peste 360.000 de morţi iar milioane de persoane au fugit din calea războiului sau fost strămutate din 2011.

Vezi și: Turcia a fost pusă la colț în privința aderării la UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel