Rusia, avertisment pentru SUA și statele coreene să fie reținute

putin
putin

Rusia îndeamnă Coreea de Nord, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii să trateze cu responsabilitate și reținere maximă anunțul regimului de la Phenian cu privire la declanșarea stării de război, potrivit AFP.

"Ne aşteptăm ca cele două tabere să dea dovadă de responsabilitate şi de reţinere maximă", a declarat sâmbătă Grigori Logvinov, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe.

Regimul stalinist de la Phenian a declarat sâmbătă că intră în stare de război cu vecina Coreea de Sud, reacția SUA rezumându-se la a preciza că atitudinea Coreei de Nord este luată în serios de Washington. "Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele dintre cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului", a comunicat Coreea de Nord.

"Situaţia conform căreia Peninsula Coreea nu era nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat", precizează autorităţile de la Phenian.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud erau din punct de vedere tehnic în stare de război, întrucât războiul intercoreean din 1950-1953 s-a terminat cu un armistiţiu, nu cu un acord de pace.

De la instalarea lui King Jong Un, fiul lui King Jong Il, la cârma țării, Coreea de Nord a ameninţat de mai multe ori că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud. Ultimele două au desfășurat recent exerciții militare comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel