Rusia anunță ripostă împotriva SUA

Rusia ar putea recurge la măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite în urma expulzării la finalul administrației Obama a 35 de diplomați ruși și a închiderii a două sedii folosite de misiunile diplomatice ale Rusiei în SUA, a declaratconsilierul de politică externă al Kremlinului, Iuri Ușakov.

'Așteptăm restituirea proprietăților diplomatice ruse închise ilegal înainte de Anul Nou de către fostele autorități americane', a afirmat oficialul rus. 'Am decis să nu răspundem imediat acestui exces, dar nimeni nu a abolit încă principiul reciprocității în diplomație (...) Răbdarea noastră nu este nelimitată', a completat Ușakov.

El a insistat că nu sunt excluse represalii din partea Moscovei și că problema legată de situația acelor două sedii a fost abordată de ministrul rus de externe Serghei Lavrov în timpul vizitei efectuate săptămâna aceasta la Washington.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, fostul președinte Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland, precum și sancțiuni ce vizează serviciile de informații ruse GRU și FSB, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel