Rusia, amenințare: Îndreptăm arsenalul spre...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune a afirmat că dacă SUA vor desfăşura sisteme de rachete în Europa după ce se vor retrage din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), Rusia va fi obligată să-şi îndrepte propriile rachete spre acele sisteme.

Peskov a fost rugat să comenteze declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin, din conferinţa de presă anuală de joi, despre posibilitatea unui război nuclear în urma retragerii Statelor Unite din tratat.

'Asistăm, în esenţă, la prăbuşirea sistemului internaţional de control al armamentelor şi la (începutul unei) curse a înarmării. Este foarte greu de imaginat cum va evoluţia situaţia (dacă SUA se retrag din tratatul INF). Dacă aceste rachete apar în Europa, noi ce ar trebui să facem? Fireşte, va trebui să ne asigurăm propria securitate', a afirmat liderul de la Kremlin, citat de Reuters.

'Ei nu ar trebui să ţipe pe urmă că ne-am creat unele avantaje', a adăugat Putin, subliniind că Rusia nu încearcă să obţină avantaje, ci să păstreze echilibrul.

Repetarea situației din trecut

'Preşedintele a vrut să spună ceea ce a explicat în mod repetat. Retragerea din Tratatul INF ar putea rezulta în desfăşurarea de rachete cu rază scurtă şi medie în ţări europene (...) (Desfăşurarea acestor rachete în Europa) şi îndreptarea lor sau potenţiala lor îndreptare spre Rusia va conduce la Rusia să-şi îndrepte arsenalul de rachete spre aceste lansatoare de rachete pentru a crea paritate', a declarat Peskov pentru primul canal al televiziunii ruse.

El a avertizat că aceasta va duce la 'o evoluţie în spirală şi la repetarea situaţiei la care, din nefericire, am asistat în trecut'.

Washingtonul şi Moscova s-au acuzat reciproc de încălcarea Tratatului INF, încheiat în 1987 între fosta URSS şi SUA, referitor la eliminarea rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel