Rusia: Aleksei Navalnîi, încarcerat în urmă cu câteva zile, dus la spital din cauza unei alergii puternice

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare pentru că a lansat un apel la o manifestaţie interzisă de către autorităţi, a fost spitalizat duminică din cauza unei reacţii alergice severe, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, citată de Reuters. 

Navalnîi ispăşeşte din această săptămână o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru că lansase un apel la organizarea unei manifestaţii la Moscova pentru a protesta faţă de refuzul puterii de a permite candidaţilor opoziţiei să participe la alegerile municipale din capitala rusă preconizate să aibă loc la 8 septembrie.

În pofida interdicţiei, manifestaţia a avut loc sâmbătă în centrul Moscovei, iar forţele de ordine au arestat 1.373 persoane, într-una dintre cele mai importante acţiuni de represalii din ultimii ani, potrivit unui bilanţ publicat duminică de organizaţia neguvernamentală OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestaţiilor în Rusia, conform AFP.

Potrivit ONG-ului, acesta este cel mai mare număr de arestări de la protestul din 2012 împotriva revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin. Potrivit cifrelor oficiale ale poliţiei Moscovei, circa 3.500 de persoane, între care aproximativ 700 de jurnalişti şi bloggeri, au fost prezente sâmbătă la manifestaţie. Poliţia a comunicat sâmbătă 1.074 arestări 'pentru diverse delicte'.

Navalnîi a fost spitalizat în timp ce a prezentat 'o umflare severă la nivelul feţei şi roşeaţă pe piele', explică pe Twitter Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus. Cauza acestei reacţii alergice nu este cunoscută deocamdată, a adăugat ea, precizând că Navalnîi nu a suferit niciodată astfel de simptome. Navalnîi a stat de mai multe ori în închisoare în ultimii ani din cauza implicării sale în organizarea de proteste împotriva lui Vladimir Putin.

Ambasada SUA în Rusia a denunţat duminică utilizarea 'disproporţionată a forţei poliţieneşti'. 'Violenţa şi arestările subminează dreptul cetăţenilor de a participa la procesul democratic', notează într-un mesaj pe Twitter purtătoarea de cuvânt a ambasadei americane Andrea Kalan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel