Rusia a redus cu 5% volumul de gaze trimis României - ministrul Nicolescu

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, afirmă cu Rusia a redus nemotivat volumul de gaze livrat vineri României cu 5%.

"Fluxurile de gaze prognozate a fi livrate din Federația Rusă către România s-au redus astăzi (vineri — n.r.) cu 5% față de ceea ce era planificat. Este vorba de cantități mici. Nu am fost oficial informați oficial în legătură cu motivul acestei reducer"', spus Nicolescu, conform Agerpres.

Ministrul a convocat pentru ora 16,00 o ședință de analiză pe această temă cu reprezentanții Transgaz, Petrom și Romgaz.

Rusia începe ofensiva energetică: primele două victime

Polonia și Slovacia au reclamat, joi, că Rusia a redus cu 20%, respectiv 11%, volumul de gaze livrat celor două țări ale Uniunii Europene. Polonia, Slovacia și Ungaria sunt implicate în livrările de tip "flux-invers" către Ucraina. Ungaria nu a reclamat, deocamdată, disfuncții în programul livrării de gaze.

Austria a reclamat și ea că a primit cu 15% mai puțin gaz din Rusia.

Gigantul rus Gazprom a răspuns că nu există nicio problemă cu cantitatea de gaze livrată, care pentru Polonia a rămas la același nivel ca săptămâna trecută - 23 de milioane metri cub pe zi.

Patru țări din Uniunea Europeană sunt dependente în măsură de 100% de gazul rus. România depinde în măsură de doar 24% de livrările Gazprom și are suficiente rezerve în depozitele subterane pentru a răspunde necesităților interne o iarnă întreagă.

Ponta: Sancțiunie UE împotriva Rusiei afectează România

Premierul Ponta a declarat vineri că România este afectată de sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, dar este un preț care trebuie plătit pentru a transmite Moscovei un mesaj.

Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei adoptat de UE intră în vigoare vineri. Lista persoanelor penalizate a fost extinsă cu alte 24 de nume. Sancțiunile lovesc, în premieră, și în giganții energetici ai Rusiei: Gazprom, Rosneft și Transneft. Rusia pregătește acțiuni de retorsiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel