Rușanu, gest contra Codruței Kovesi. Badea: De ce nu cred că este bine

Mircea Badea, în emisiunea de marți
Mircea Badea, în emisiunea de marți

Dan Radu Ruşanu, achitat după trei ani într-un dosar construit de procurorii DNA, conduşi de Kovesi, a trimis o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică dublul standard cu privire la cazurile de corupţie şi susţinerea pentru Codruţa Kovesi.

Mircea Badea a comentat subiectul la Antena 3. Realizatorul TV a spus că tocmai acuzațiile pe care Dan Radu Rușanu i le aduce Laurei Codruța Kovesi sunt, de fapt, calități în ochii liderilor UE. Practic, prin argumentele aduse în scrisoare, Dan Radu Rușanu le-a întărit europenilor ideea că au dreptate susținând-o pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul European.

”Eu cred că nu este bine. Sigur că Dan Radu Rușanu a procedat corect că a spus ce a făcut Laura Codruța Kovesi în cazul său. Dar eu sunt convins că sunt unii la UE care tocmai din motivele enunțate de Dan Radu Rușanu o vor pe Kovesi pe funcția de procuror șef european, pentru că este capabilă de ce a făcut. Candidatul francez Bohnert este procuror pe bune, este profesionst, experimentat, independent, ceea ce Kovesi nu a fost niciodată. Bohnert nu va primi ordine niciodată. Sunt mulți procurori pe bune prin Europa. Dar unii de la UE au nevoie de una precum Kovesi care să facă orice din postul respectiv, așa cum a demonstrat că poate să facă pentru cel care a pus-o în funcție”, a zis Mircea Badea care a subliniat faptul că oficialii UE vor un executant pentru funcția de procuror-șef european.

VEZI AICI SCRISOAREA - Dan Radu Rușanu, scrisoare despre Laura Codruța Kovesi, către conducerea PE: Eu nu pot s-o admir

A treia rundă de negocieri

Negociatorii Parlamentului European şi ai Consiliului UE au avut joi a treia rundă de tratative pentru desemnarea primului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. Aceasta este candidata Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european. Candidatul preferat de Consiliul UE este francezul Jean-Francois Bohnert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel