Ruptură Tudose - Dragnea. Chirieac: Singura modalitate de șubrezire a PSD este în următorul caz

Antena 3 a spus că există o ruptură între Liviu Dragnea și Mihai Tudose dat fiind faptul că premierul nu răspunde la ordinele din partid.

Potrivit unor informaţii apărute pe surse, la trei zile după depunerea jurământului de la Cotroceni, Mihai Tudose l-a sunat pe Liviu Dragnea şi i-a spus răspicat că nu vrea să răspundă la comenzile de la partid şi că nu va pune în aplicare ad litteram noul proiectul de guvernare, mai ales partea cu taxele și impozitele, despre care spune că va distruge economia și firmele, informează Antena 3.

Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect în emisiunea Oanei Zamfir.

"Singura modalitate de șubrezire a PSD este în cazul în care se intră într-o ruptură economică. În opinia mea, această ruptură economică este perfect posibilă fiindcă s-au făcut majorări importante de cheltuieli - pensii, salarii, cheltuieli sociale etc - dar veniturile nu au crescut. (...) În legătură cu conflictul, ce să spun? Din punct de vedere al personalității, Mihai Tudose are o personalitate mult mai puternică decât Sorin Grindeanu. Nu mă așteptam să fie scandal în paradis la o săptămână după nuntă", a zis analistul politic.

Apoi, Mihai Tudose, în cadrul unei conferințe de presă, a spus: "Nu sunt sceptic în ceea ce privește programul de guvernare, sunt optimist. Este singura șansă a României să iasă din zona în care e, să ne dezvoltăm".

Referitor la taxele anunțate, premierul a precizat că, în cazul în care la simulare ele vor da erori, nu vor fi introduse.

"Vom face toate simulările posibile. Dacă se vor dovedi că există și variante bune, le vom aplica. Dacă simulările au ca rezultat faptul că nu se pot aplica, că fac mai mult rău decât bine, nu vor fi aplicate. (...) A fost un program de guvernare, unde spune că vom analiza posibilitatea introducerii unor taxe. Dacă aceste taxe, pe simulare, dau erori, nu le vom aplica. Dacă dau rezultate bune, le vom aplica", a punctat prim-ministrul.

Oana Zamfir l-a întrebat pe analistul politic cum vede răspunsurile lui Mihai Tudose care a infirmat faptul că s-a certat cu președintele PSD.

"Ce-ați vrea să spună domnul Tudose? Că s-a certat cu președintele PSD? Încă nu. Este o fisură în acest moment și ea se va accentua și din cauza presei care va specula aceste lucruri. Dar vizavi de programul de guvernare, acum aflăm că se introduc noi taxe și că se fac simulări. Această prostire în față a cetățenilor se pare că nu este făcută doar de instituțiile de forță din România, uite că s-a luat și la partidele politice, doar că la partidele politice avem privilegiul să schimbăm câte ceva, eventual să votăm o dată la patru ani", a spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel