EXCLUSIV  Ruperea USL. Șerban Nicolae, dezvăluiri: A fost destul de surprinzător-VIDEO

Senatorul social-democrat Şerban Nicolae a dezvăluit la DC News lucruri din culisele ruperii USL.

Ruperea USL a fost, cu siguranţă, evenimentul care a schimbat total scena politică a ultimilor ani şi a influenţat opţiunea electorală a românilor şi rezultatul alegerilor care au urmat. Despre lucrurile care au stat în spatele scindării USL a vorbit senatorul PSD Şerban Nicolae, într-un interviu acordat DC News. 

"Ruptura dintre PSD şi PNL a fost un act deliberat, bine pus la cale. A fost destul de surprinzător ca dintr-o dată liberalii să se cramponeze de ideea că fără Klaus Iohannis la Ministerul de Interne şi vicepremier nu mai există viaţă pe Pământ, iar Victor Ponta să fie atât de categoric în a spune 'orice, dar nu Klaus Iohannis' care, la acel moment, nu era nici preşedintele PNL, nici candidat.

Klaus Iohannis era un personaj politic cu o anumită imagine pe care noi, împreună cu liberalii şi cu Partidul Conservator, îl propulsasem ca potenţial candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat senatorul Şerban Nicolae. 

Întrebat dacă nu cumva PSD va rămâne în istorie ca formaţiunea care a distrus USL, nerespectându-şi angajamentele luate în cadrul acestei alianţe, Şerban Nicolae a replicat:

"Au mai fost şi anterior disensiuni. O alianţă de genul acesta nu presupune o compatibilitate 100%. Eu nu aş fi atât de categoric. PSD avea o înţelegere în cadrul USL cu Partidul Naţional Liberal. Iar atât timp cât Partidul Naţional Liberal nu-l mai avea candidat pe Crin Antonescu, nu mai era condus de Crin Antonescu şi nu mai făcea parte din USL, acea înţelegere nu mai era valabilă. Nu uitaţi că liberalii, trecând în opoziţie, au iniţiat chiar o moţiune de cenzură", consideră senatorul social-democrat.

Este sistemul în spatele acestui scandal?

Întrebat dacă nu cumva sistemul a fost în spatele provocării acestui scandal, Şerban Nicolae a spus: "Bănuiesc că sunt persoane şi structuri interesate de menţinerea unui status quo care să le conserve puterea şi influenţa.

Dacă aş fi avut acest puzzle complet, v-aş fi spus de mult ce am descoperit. Încă mi-e greu să-mi dau seama cine au fost, cu adevărat, beneficiarii acestei rupturi.

Mi-e teamă de un lucru mai grav. De faptul că tot acest joc cu justiţia călărită de servicii, cu proceduri oculte, cu protocoale şi aşa mai departe să nu fie doar o parte dintr-un ansamblu mai larg care torpilează România pe foarte multe planuri. […] Economie, sănătate, învăţământ, justiţie – dacă sunt torpilate, spuneţi-mi pe mai poate sta societatea românească în ansamblu în condiţiile în care toţi pilonii sunt vulnerabilizaţi."

DECLARAŢIA LUI ŞERBAN NICOLAE, AICI: 

INTERVIUL COMPLET, AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel