Rugby: Marius Tincu: Vrem să facem un meci bun cu Chile

Selecţionerul interimar al naţionalei de rugby a României, Marius Tincu, a declarat că tricolorii vor să facă un meci bun cu reprezentativa statului Chile, sâmbătă, în partida test care va avea loc pe Stadionul Elias Figueroa din Valparaiso.

'Totul a decurs bine în această săptămână de pregătire, oficialii Federaţiei din Chile ne-au pus la dispoziţie tot ce am cerut, jucătorii s-au comportat foarte bine în timpul antrenamentelor, au răspuns pozitiv la ceea ce le-am cerut să facă. Chile este un adversar nou pentru noi, o echipă care nu are o istorie atât de îndelungată în lumea rugbyului, de doi ani participă în 6 Naţiuni de aici, din America de Sud.

I-am urmărit pe video, joacă din toate zonele terenului pentru că au acel stil argentinian de joc, deschis. Ne-am pregătit să facem un meci bun şi pot spune că este îmbucurător că avem o echipă cu mulţi tineri. Este o perioadă solicitantă pentru că au fost trei loturi în acelaşi timp în catonament, România U23, România 7's şi România, loturi care şi-au împărţit practic jucătorii pentru a acoperi cât mai bine totul, în funcţie şi de obiectivele pe care le are fiecare grup. De aceea am profitat de acest lucru pentru a lua jucători tineri ca să vadă ce înseamnă echipa naţionala, să se obişnuiască cu nivelul de aici, cu o altă intensitate a jocului, şi să realizeze ce au de făcut pe viitor ca să fie aici, cu noi, tot timpul', a declarat Marius Tincu, potrivit unui comunicat al FRR remis vineri presei.

Meciul de sâmbătă seara, care va începe la ora 23:30 (ora României) este primul dintre cele două naţionale. În primul XV sunt anunţati doi debutanţi, Taylor Gontineac şi Mihai Lamboiu. De asemenea în faţa primei partide pentru Stejari se va afla şi Gabriel Rupanu, prezent pe banca de rezerve. Căpitanul Stejarilor va fi Mihai Macovei. România se află pe locul 18, iar Chile pe 29 în ierarhia internaţională. Tricolorii vor mai juca o partidă test pe continentul sud-american, pe 16 iunie, contra Braziliei (locul 24), la Jundiai. Echipa României pentru meciul cu Chile: 1. Constantin Pristăviţă (CSM Ştiinţa Baia Mare), 2. Eugen Căpăţînă (Timişoara Saracens), 3. Alexandru Gordaş (CSM Bucureşti), 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei (C), 7. Adrian Ion (CSM Bucureşti), 8. Cristi Chirică (CSM Ştiinţa Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CSM Bucureşti), 12. Florin Vlaicu (CSM Bucureşti), 13. Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), 14. Mihai Lamboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 15. Dorin Manole (CSM Ştiinţa Baia Mare) Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucureşti), 17. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 18. Cosmin Manole (CS Dinamo), 19. Ionuţ Mureşan (Timişoara Saracens), 20. Vlad Neculau (Timişoara Saracens), 21. Gabriel Rupanu (Timişoara Saracens), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Robert Neagu (CSA Steaua). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel