Rugby: Două caracatiţe au prezis că Japonia, gazda CM 2019, nu va trece de faza grupelor

13 sep 2019 / 19:34

Două caracatiţe au prezis că Japonia, ţara gazdă a turneului final al Cupei Mondiale de rugby 2019 (20 septembrie - 2 noiembrie), nu va trece de faza grupelor, scrie Reuters.

''Prezicerea'' a avut loc în oraşul Obira (nordul insulei Hokkaido), unde cele două caracatiţe ''oracol'' au fost introduse într-o mică piscină divizată în patru secţiuni reprezentând cele patru adversare ale Japoniei din grupa A, existând şi o secţiune a meciului egal.

Cele două caracatiţe s-au plasat în dreptul Japoniei doar în sectorul în care adversar era Irlanda, în rest au ''indicat'' victorii pentru naţionalele oponente niponilor.

Dacă predicţia s-ar adeveri, în ciuda unei surprize pe care Japonia ar produce-o învingând Irlanda, liderul la zi în clasamentul mondial, ''samuraii'' nu ar reuşi să ajungă în fazele eliminatorii ale competiţiei, lucru care s-ar întâmpla pentru prima oară în istoria turneelor finale.

Japonia va întâlni pe 20 septembrie Rusia, în meciul de deschidere de la CM 2019, eveniment la care România nu participă ca urmare a descalificării sale de către forul mondial în urma folosirii unui jucător neeligibil în partidele din preliminarii.