Rugby: CM 2019. Taifunul Hagibis şi-a schimbat traiectoria şi se îndreaptă către Tokyo

Puternicul taifun pentru care organizatorii Cupei Mondiale de rugby au emis o avertizare meteo, luni, şi-a schimbat traiectoria şi se îndrepta marţi către Tokyo şi împrejurimile acestuia, ameninţând noi meciuri, informează AFP. 

Potrivit noilor prognoze ale Agenţiei meteorologice japoneze (JMA), taifunul Hagibis se îndrepta marţi către sud-estul Japoniei, în regiunea oraşelor Tokyo şi Yokohama. Luni, traiectoria taifunului lăsa să se întrevadă că va atinge sud-vestul Japoniei la sfârşitul săptămânii şi ameninţa două meciuri programate sâmbătă la Fukuoka (Irlanda - Samoa) şi duminică la Kumamoto (Ţara Galilor - Uruguay).

Schimbarea cursului ciclonului lasă acum să planeze o ameninţare asupra altor două partide decisive care se vor disputa la Yokohama, la sud de Tokyo, în acest weekend: Franţa - Anglia, decisiv pentru stabilirea ocupantei primului loc în Grupa C (sâmbătă), şi Japonia - Scoţia, având drept miză un bilet pentru sferturile de finală (duminică). Agenţia meteorologică niponă a indicat că Hagibis 'ar putea aduce rafale puternice de vând şi ploi abundente în sudul Japoniei, pe 12 şi 13 octombrie'.

'Este prea devreme pentru a determina traiectoria exactă şi efectele, dacă vor exista, ale taifunului în acest stadiu. Şi la fel ca în avizele anterioare, avem un plan de contingenţă solid pregătit în cazul în care condiţiile meteorologice ar putea avea un impact asupra meciurilor ', a precizat World Rugby, luni.

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby pot schimba locul sau ora de start a unui meci în cazul în care vremea i-ar putea afecta desfăşurarea. În cazul în care nu va exista nicio soluţie, iar un meci din prima fază nu se va putea disputa, federaţia internaţională de rugby a prevăzut ca fiecare echipă să primească două puncte (remiză 0-0). Impactul taifunurilor asupra desfăşurării competiţiei este un subiect de nelinişte pentru World Rugby. Cu două săptămâni înainte de debutul Cupei Mondiale, taifunul Faxai a lovit Tokyo şi prefectura vecină Chiba, provocând moartea mai multor persoane şi determinând grave perturbări în traficul aerian din Narita, unul din cele două mari aeroporturi din Tokyo, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel